top of page

Westende

Westende is gelegen tussen Lombardsijde en Middelkerke.

Er is heel wat te beleven aan onze kust. Aan jou om de bezienswaardigheden te ontdekken, hier geven we er al enkele mee.  

Fietsen en wandelen 

Er zijn héél wat fiets-en wandelroutes die je doorheen de natuur van Westende brengen. Deze routes kun je terugvinden via de knooppuntenroutes. 

 

Boondyck zelf ligt ook op een fiets-en wandelroute. Ideaal om even te stoppen in onze tearoom en te genieten van een hapje, drankje, pannenkoek, wafel of ijscoupe. 

 

Watersport

Hier aan onze Belgische Noordzee kun  je een tal van watersporten beoefen. De surfclub van Westende is dan ook een befaamde locatie voor iedereen die van water en strand houdt. 

kiten - surfen - windsurfen - golfsurfen - paddle - zeilwagenrijden 

Hou alle activiteiten in de gaten.

 

Ook kajakken en kanovaren zijn populaire activiteiten. De Ijzer is hiervoor een ideale bestemming. Wie dus houdt van de natuur en een beetje activiteit, kan gerust een kajak huren in Nieuwpoort. 

Cultuur

Bezoek het Westfront Nieuwpoort museum eens. Het monument werd opgetrokken in 1938, naar ontwerp van Julien de Ridder, ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen in de Eerste Wereldoorlog.

Villa Les Zéphyrs is een voormalige vakantiewoning in Westende-Bad gebouwd in 1922 door het Gentse doktersgezin Muyshondt naar plannen van architect Oscar Van de Voorde. De woning is gebaseerd op een ontwerp dat Van de Voorde reeds in 1910 maakte voor de wereldtentoonstelling in Brussel.

Het Provinciedomein Raversijde, is een West-Vlaams Provinciaal Domein in Raversijde, een gehucht van Oostende. Het werd opengesteld in 1988 en wordt verder uitgebouwd. Het domein ligt vlak aan zee en gedeeltelijk tussen de duinen. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 50 hectare en vervult een recreatieve en culturele rol.

Natuur

Met zijn lange gebogen sprieten, verwijzend naar het typische helmgras, is de Warandetoren een opvallende en ranke verschijning. Vanop de basis (7 meter) krijg je een mooi uitzicht op de Warandeduinen, een heel waardevol natuurgebied met bijzondere planten en dieren. Wie tot boven klimt (20 meter) kan, als een matroos in zijn kraaiennest, naar de horizon turen: Middelkerke en Westende, de uitgestrekte polders, heel wat Beaufortkunstwerken en uiteraard de zee…

Kids

Plopsaland De Panne is een themapark van Studio 100

in de Belgische plaats De Panne.

bottom of page